Medzinárodná výstava SIGEP 2016

Je to najväčší potravinársky veľtrh výrobcov cukrárskych
a pekárskych výrobkov, zmrzlín, kávy, potravinárskych
strojov a obalov. Zo Strednej odbornej školy obchodu
a služieb Krupina, sa tejto výstavy zúčastnili pedagogickí
zamestnanci z vedenia školy a učitelia odborných
predmetov a odborného výcviku.

Cieľom cesty bolo zažiť atmosféru veľtrhu načerpať nové poznatky, ale hlavne nadviazať kontakt s firmou, od ktorej škola nakupuje suroviny.Priamo v stánku dodávateľskej firmy IRCA, nás privítal exportný manager, pán Dario Carazzina, ktorý nám predstavil pôsobenie firmy IRCA a jej produkty. Pána Carazzina sme mali tú česť stretnúť už na prezentácii produktov firmy IRCA v Banskej Bystrici, tam sme si dali prísľub, že počas veľtrhu SIGEP v Rimini zavítame do prezentačných priestorov na výstavisku SIGEP. Okrem oboznámenia sa históriou a výrobným programom firmy, sa nám podarilo dohodnúť aj podmienky vzdelávania našich žiakov priamo vo firme IRCA. S radosťou môžem oznámiť mojim žiakom cukrárom, ktorí v rámci vzdelávacích mobilít projektu ERASMUS +, vycestujú v mesiaci máj do Talianska, že vo firme s 200 ročnou tradíciou, majú zabezpečené vzdelávanie žiaci, ako aj učitelia a majstri odborného výcviku. Školiť ich budú technológovia firmy IRCA, čo je bezpochyby úspech a veľké plus pre našu školu. Návšteva veľtrhu SIGEP nám tak priniesla nie len zážitok z množstva krásnych produktov potravinárskej výroby, cukrárskej a kuchárskej artistiky, zručností - mali sme možnosť sledovať národné tímy cukrárov z celého sveta pri výrobe dezertov, medzinárodnú hodnotiacu porotu, umelcov pri výrobe sôch z ľadového kvádra, ochutnať množstvo dobrôt, skvelú kávu a nasať atmosféru veľtrhu, kde si všetky zmysli človeka prišli na svoje. Stretli sme zaujímavých ľudí, ochutnali taliansku kuchyňu a pozdravili zimné „La mare Adriatico.“

Na záver mi dovoľte poďakovať p. Ing. Milanovi Desatovi s manželkou Beátkou, ktorí nám sprostredkovali stretnutie a boli našimi hostiteľmi počas nášho pobytu v Rimini. Pán Ing. Desat, nám už nie raz dokázal nezištnou pomocou, že mu na vzdelávaní nových odborníkov cukrárov záleží.

Ďakujem aj Ing. Radoslavovi Vazanovi, primátorovi mesta Krupina, ktorý nám pomohol riešiť naše problémy, ktoré vznikli počas cesty do Talianska, aj vďaka jeho rýchlemu rozhodnutiu sme mohli pokračovať v našej ceste.Verím, že sa v máji s nami podelia o svoje zážitky aj naši žiaci cukrári a ich učitelia a MOV.

 Mgr. Anna Borbuliaková, riaditeľka školy

 

 

Zdroj obrázka: http://mz-consulting.org/cache/zigon/10000065-logo_spe_date_ing_300_dpi-c139972da3d60ec0.jpg