Sigep 2015

Neoddeliteľnou súčasťou ďalšie odborného vzdelávania pedagogických zamestnancov, je aj návšteva veľtrhov, výstav a workshopov. Tu sa dozvedia o novinkách v daných odboroch, na ktoré pripravujú svojich žiakov. Tak tomu bolo aj uplynulý týždeň keď pedagogickí zamestnanci z našej školy, vyučujúci v odbore cukrár navštívili potravinársky veľtrh v Taliansku.

Veľtrh sa uskutočnil  v prímorskom mestečku Rimini . Na veľtrhu boli aj tento rok odprezentované novinky z cukrárskej, zmrzlinárskej a pekárskej výroby a trendy budúcich rokov v tomto náročnom, ale krásnom remesle. Mali sme možnosť vidieť množstvo nových surovín, postupov používaných nielen v cukrárskej ale aj pekárskej praxi, množstvo nových inšpirácií pri výrobe a konečnej dekorácií dezertov. Výrobu praliniek a zmrzlín a ďalších dobrôt, lahodiacich nie len chuťovým pohárikom, ale aj zraku. Na výstave taktiež prebiehali rôzne súťaže a prehliadky, ako práca s čokoládou, karamelom, alebo výroba dezertov, pekárskych výrobkov a zmrzlín. Po takýchto zážitkoch a nových skúsenostiach, ktoré nás obohatili o nové poznatky sme sa bohatší vrátili naspäť k svojim žiakom. To čo sme videli a ochutnali sa  budeme snažiť  zakomponovať, aj do vyučovania našich žiakov v nasledujúcich dňoch školského roka.

 

Za množstvo zážitkov a možnosť zúčastniť sa na svetovom veľtrhu Sigep 2015 by sme sa chceli poďakovať sponzorovi, Ing. Milanovi Desatovi a jeho firme Dipos, s ktorou naša škola spolupracuje v rámci duálneho vzdelávania.  Ďakujeme.

 

Ing. Žofia Miškovová, učiteľka odborných predmetov a

 

Michal Konček, majster OV