Výstava na svojej ploche predstavuje prístrojové vybavenie, potraviny, nápoje, obalové materiály a všetko to, čo je nové v tomto tak rozsiahlom a dôležitom odvetví hospodárstva. Danubius Gastro je sviatkom profesionálov, ale aj laikov, ktorí si prídu „popásť oči“ na krásnych výtvoroch majstrov cukrárskeho a kuchárskeho remesla. Výstava okrem potešenia zmyslov prináša i množstvo nových užitočných informácií, pre všetkých odborníkov. Súčasťou Danubius Gastro sú sprievodné podujatia, porovnávajúce zručnosti barmanov, baristov, kuchárov, cukrárov, pekárov i someliérov. Tak tomu bolo aj na 22.ročníku tejto zaujímavej výstavy.
Stredná odborná škola obchodu a služieb Krupina, sa zúčastnila už 16. ročníka súťažnej výstavy - Poézia v gastronómii – v kategóriách cukrár junior. Zastupovali nás žiačky tretieho ročníka odboru cukrár. Mária Palkovičová, v súťaži cukrárska artistika, získala zlatú medailu za svoje umelecké dielo „Nepopísaná kniha.“ Ďalšia súťažiaca Lenka Boďová, súťažila so svojimi slávnostnými dezertmi pre šesť osôb a získala striebornú medailu. Obidve súťažiace sa zodpovedne pripravili na súťaž a svoju zručnosť pretavili do víťazných medailí. Za vzornú reprezentáciu školy a zodpovednú prípravu, im patrí moje úprimné poďakovanie.
Verím, že tieto medaily neboli posledné v tento školský rok a víťazné ťaženie našich cukrárok bude pokračovať naďalej.
Moje poďakovanie patrí samozrejme aj majsterke OV Alenke Kaufmanovej za vzornú prípravu našich žiačok na túto prestížnu súťaž.
Mgr. Anna Borbuliaková, riaditeľka školy