Učebný odbor 2964 H CUKRÁR
Dĺžka štúdia: 3 roky
Forma štúdia: denná, denné štúdium pre absolventov základnej školy
Je to učebný odbor s dlhoročnou tradíciou. V tomto učebnom odbore zabezpečujeme komplexnú t.j. teoretickú a praktickú prípravu žiakov. Praktické zručnosti našich žiakov boli ocenené na rôznych súťažiach celoslovenského významu.
Charakteristika absolventa
Spracovanie základných surovín a prísad pre cukrárske cestá, plnky, krémy, pasty a polevy mrvením, mixovaním, trením, varením a šľahaním. Zhotovovanie cukrárskych polotovarov, korpusov, hotových výrobkov, múčnikov a zmrzlín tvarovaním, pečením, vyprážaním, varením, plnením, krájaním, zdobením a ďalšou špeciálnou úpravou vrátane ich umelecky vytváraného spracovania.Obsluha a nastavovanie strojových mechanizačných a technologických zariadení. Kontrola a vyhodnocovanie priebehu technologického procesu a samostatné vykonávanie potrebných zásahov na zabezpečenie optimálnej kvality výrobkov.
Ukončovanie štúdia