Ekvia

Dňa 09.03.2011 bolo v meste Sliač, hotel Kaskádyuskutočnené školenie   z názvom Jarné novinky 2011,ktoré zorganizovala firma EKVIA.Zámerom firmy bolo odprezentovať nové polotovary a suroviny na prípravu cukrárskych a pekárskych výrobkov.
V zastúpení Strednej odbornej školy Krupinasa školenia zúčastnila majsterka odborných predmetov Alena Kaufmanováa učiteľ odborných predmetov Ing. Yurii Zalevský.  
Na školení boli prakticky predvedené nové technologické postupy s využitím nových surovín. Mali sme možnosť ochutnať a vizuálne posúdiť konkrétne výrobky ako napr. 
Japonská kocka,ktorá bola zložená z kávového korpusu, jogurtovej náplne a višňového želé.
Tvarohovo – broskyňový tunel,ktorý sa skladal zo svetlej piškóty, tvarohovej náplne kombinovanej z broskyňovou náplňou.
Škótske pečivo– plnené rôznymi druhmi náplní, cesto je vhodné kombinovať a spracovávať podľa vlastnej fantázie.
Pomarančovo-čučoriedkový rez– trená pomarančová hmota bola kombinovaná čučoriedkovou a krémovo vanilkovou  náplňou.
Toffi– orieškový rez – trená hmota toffi ( karamelovo mliečnej chuti ) bola kombinovaná z orieškovou šľahačkou a orieškovou náplňou, dozdobená sekanými lieskovými orieškami.
Truffle– vyrobená z tradičnej belgickej čokolády, výraznej čokoládovej chute, ktorú môžeme kombinovať podľa vlastnej chuti, fantázii a odvahy.
Beza Klasik– je to nová surovina s ktorej jednoduchým spôsobom môžeme pripraviť bielkový krém, snehové pusinky, kokosky.
Zámerom firmy je uspokojiť dopyt zákazníkov po využívaní tradičných surovín ako sú  tvaroh, jogurt …   
Aj touto formou máme možnosť  vzdelávať sa a dopĺňať  si vedomosti v tomto remesle.

Alena Kaufmanová, Ing. Yurii Zalevský