2–ročný učebný odbor 2982 F potravinárska výroba
Dĺžka štúdia: 2 roky
Forma štúdia: denná
Charakteristika absolventa
Absolvent dvojročného učebného odboru 2982 F potravinárska výroba vie:
- pripraviť a spracovať – tuhé cestá, slané a medové cestá
- vytvárať a vykrajovať jednoduché ozdoby
- baliť a expedovať hotové výrobky
- obsluhovať cukrárske stroje a zariadenia
- uplatňovať hygienický a sanitačný poriadok na pracovisku
- jednoduché technologické postupy – prepočty noriem, váženie surovín, miesenie ciest, vaľkanie, vykrajovanie, striekanie ciest, pečenie, plnenie polotovarov a dohotovenie výrobkov
Absolvent sa uplatní ako pomocná sila v cukrárskych výrobniach, reštauráciách, kaviarňach, vývarovniach, kuchyniach, obchodoch.
Ukončovanie štúdia:
- Štúdium sa ukončuje záverečnou skúškou
- Dokladom o úspešnom ukončení štúdia je vysvedčenie o záverečnej skúške
2-ročný učebný odbor je určený žiakom, ktorí nedokončili základnú školu.
Štúdium je orientované na praktické vyučovanie – týždenne sú štyri dni praktického vyučovania a jeden deň teoretického vyučovania.