Učebný odbor 2962 H PEKÁR
Dĺžka štúdia: 3 roky
Forma štúdia: denná, denné štúdium pre absolventov základnej školy
Charakteristika absolventa
Absolvent trojročného učebného odboru 2962 H PEKÁR vie:
- pripraviť suroviny na výrobu podľa príslušnej normy,
- posúdiť kvalitu
surovín a uskladniť ich,
- vyrobiť
pekárske výrobky podľa receptúry,
- pripraviť
kvas a cestá, plnky,
- tvarovať pekárske výrobky,
- ozdobovať, piecť a
chladiť výrobky,
- uskladňovať, baliť a expedovať hotové výrobky,
- obsluhovať príslušné stroje a zariadenia
používané v pekárskej praxi a vykonávať základnú údržbu a nastavenie
- vykonať vstupnú, medzioperačnú a výstupnú
senzorickú kontrolu a hodnotenie kvality výrobkov,
- kontrolovať jednotlivé stupne výrobného procesu,
- uplatňovať nové trendy v pekárskej výrobe,
- dodržiavať
zásady správnej hygienickej praxe
- dodržiavať zásady
bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.
Ukončovanie štúdia
- Štúdium sa ukončuje záverečnou skúškou
- Dokladom o úspešnom ukončení štúdia je výučný list a vysvedčenie o záverečnej skúške
- Absolventi
môžu ďalej pokračovať v
nadstavbovom štúdiu v študijnom odbore podnikanie v remeslách a službách a získať úplné stredné odborné
vzdelanie s maturitou