Domáci a zahraniční vystavovatelia ponúkajú ochutnávky kulinárskych špecialít, okrem potešenia zmyslov, prináša aj novinky a informácie pre prevádzky hotelov, reštaurácií, obchodov a odborné školstvo.
24. ročník Medzinárodného veľtrhu gastronómie DANUBIUS GASTRO 2017, sa konal v dňoch 26. – 29. januára 2017. Aj tento rok sme v expozícii Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, Veľtržného a kongresového centra INCHEBA Bratislava, vystavovali výrobky naši žiakov a súťažili v kategórii cukrár junior. Súťaž prebiehala pod záštitou pánov Miroslava Kubeca – WACS Continental Directora Central Europe a Branislava Križana, prezidenta SZKCSR.
V 18. ročníka súťažnej výstavy Poézia v gastronómii 2017, sme získali ocenenia v kategóriách:
- cukrárska artistika junior - Terézia Dendišová, žiačka 2. ročníka učebného odboru cukrár, získala zlatú medailu.
V kategórii cukrár junior príprava dezertov – junior, Vladimíra Dadová, žiačka 2. ročníka učebného odboru cukrár, získala zlatú medailu.
V kategórií cukrár junior - príprava dezertov na živo – Dana Miklóšová, žiačka 1. ročníka učebného odboru cukrár-kuchár, získala bronzovú medailu.
Okrem súťažiacich zo Slovenska na týchto súťažiach súťažili aj zástupcovia z Českej republiky, Rakúska a Írska.
V rámci „Danubius Gastro 2017“sa uskutočnil 11. ročník medzinárodnej súťaže o najlepší Bratislavský rožok v dňoch 26.01.-28.01.2017 pod záštitou Ministerky pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenska pani Gabriely Matečnej.
Súťažilo sa v kategóriách :
•Súťaž o najlepší Bratislavský rožok
•Súťaž o Najlepší výrobok z lineckého cesta
•Súťaž o umelecké dielo na tému „Typické pre môj región“.
V týchto súťažiach nás reprezentovali Diana Bergerová a Veronika Benedeková, žiačky 1. ročníka odboru cukrár-kuchár, ktoré získali Cenu únie pekárov Slovenska.
Všetkým súťažiacim k úspechu úprimne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy. Zároveň ďakujeme aj majsterkám a majstrovi odbornej výchovy, ktorí žiakov na súťaže pripravovali.
Mgr. Anna Borbuliaková
riaditeľka SOŠOaS Krupina